Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A mai tinik

 Milyenek a mai lányok?

Vajon te is magadra ismersz az alábbi típusokban? Esetleg felfedezed valamelyik ismerősödet a leírtak között? Kislányos? Punk, vagy inkább kifinomultan nőies vagy?

Válassz egy stílust és olvasd el a jellemzést! 


A plázacicák

Ez a stílus legtöbbször úgy fejlődik ki, hogy az illető sosem elégszik meg azzal, hogy megmutassa, neki minden szerzeménye a legújabb trendet követi. Ez a típus sokszor nem tudja, hogy mit mivel illik együtt viselni, gyakran magára aggat mindent, amiről azt gondolja, hogy most ez a divat. Ő az, aki minden héten legalább egyszer elmegy shoppingolni, és valamilyen forrásból biztos van pénze a legújabb holmikra. Természetesen nem a H&M-ben kezdi a keresgélést, hanem szinte mindjárt a legdrágább üzletekkel kezdi. Itt csak a márka a lényeg, nem a harmónia. Ha nincs rajta legalább egy Dolce & Gabbana óra, már rosszul érzi magát. Többnyire hosszúra hagyott műkörmöket hord és óriási méretű fülbevalót, a lehető legmagasabb sarkú cipővel. Imádja a harsány színeket, pl. a pinket, fenék méretére való tekintet nélkül belebújik a legrövidebb szoknyákba is. Válogatás nélkül viseli az ékszereit akár a műanyag karkötőt az arannyal kombinálva. Sokan közülük már átestek valamilyen szépészeti beavatkozáson, leginkább a szilikonmellek, a duzzadt ajkak, és a fitosra operáltatott orrok lelkes viselői. Gyakoriak a tetovált, piercinges (no nem csak a köldökben, legalább a szájban is!) sokszorosan szoláriumozott példányok. A legdurvább plázacicák természetesen óriási fehérszőke, vagy ébenfekete műhaj zuhatagot is húznak maguk után, amiről szinte ordít, hogy nem a természetes hajuk. Esténként főleg a Studio, a Bank Dance Hall, vagy a B7 a gyülekező helyük.

            

A komplexusos lányok

A magasan képzett lány: Mint az a nevükből is kiderül, ők vagy nagyon alacsonyak, vagy kövérek, túl laposak, vagy borzasztóan magasak. Akadnak köztük görbe lábúak, vagy egyszerűen csak előnytelen alkatúak. Ez a csoport négy részre oszlik. Az érem egyik oldala, inkább elbújik, mintsem elfogadná hátrányos tulajdonságait és kezdeni próbálna vele valamit. Beletörődik nem túl jó adottságaiba és lemondva a szép lányoknak kínálkozó lehetőségekről, orvosnak tanul, és meg sem áll a harmadik diplomáig, majd hozzámegy egy jól szituált kopaszodó férfihoz, akit csak az ész érdekel. Legalábbis szeretné ezt hinni. Ennek a típusnak sokszor mindegy mit visel, de lehetőleg ne legyen túl feltűnő. Igyekszik ízlésesen öltözködni, de visszafogottan, illendően. Ő sajnos koránál mindig többnek látszik egy kicsit, mert ruhái gyakran sötét színűek, hogy kompenzálják hátrányos vonalaikat. 

Aki a még mindig a barna szájkontúrnál tart: Nem szeret tanulni, megmarad születési helyén, beáll bolti eladónak és az első fiúnak, akivel életében csókolózott, szül néhány gyereket. Kevés pénze van, ezért megelégszik a kínai butikokkal. Néha megvesz egy-két csinosnak mondható ruhát, de a jó ízlést luxusnak tartja. 

A született divatdiktátorok: A harmadik típus aki igenis szereti a divatot, élvezi a csinos ruhákat, de szinte sosem érzi tökéletesen jól magát bennük, ezért már-már tökélyre fejlesztette stílusérzékét. Kitűnő az ízlése és van érzéke a harmóniához, de kénytelen lemondani azokról a cuccokról, amik legjobban tetszenek nekik, hiszen nem feltétlenül mutatnának jól benne. Inkább a laza, vagányabb stílust választják, hogy ne kelljen feszengniük. Mindig akadnak jó cuccaik és a márkákat is kitűnően ismerik. Ha nincs is mindig pénzük, akkor is remekül párosítják meglévő darabjaikat. 


Az erős komplexusaikkal viaskodók: 
A negyedik komplexusos típus hajlamos rá, hogy elvesse a sulykot. Mivel kövér, és alkata nem éppen nőies, mindent megtesz, hogy annak látsszon. Leggyakrabban kislányos ruhákat hord, leginkább baba kéket, vagy bugyirózsaszínt, vagy rengeteg kiegészítőt. Igyekszik elhitetni magával, hogy ettől sokkal csinosabb lehet, de továbbra sem érzi jól magát a bőrében. Sokszor fellelkesül és fogyókúrába veti magát, de végül mindig egy nagy adag nutellás palacsintába fojtja bánatát. Néha már nevetségesen giccsbe hajló darabokat aggat magára, mert annyira szeretné, hogy őt is észrevegyék. Néhány alacsonyabb sorstársuk pedig képtelen lemondani a tíz centis sarokról, ezért a nagy bevásárlásait is ebben bonyolítja, sőt, talán még a zuhanyzóban sem válik meg tőle.


A trendi lányok

Ők azok, akik élvezik, ha megbámulják őket az utcán, ezért igyekeznek még a sarki kisboltba is ápoltan, divatosan leszaladni. A végkimerülésig azzal foglalatoskodnak, hogy remekül nézzenek ki, órákon át izzadnak a konditeremben és nagyon fontos számukra, hogy mindenkinek megfeleljenek. A mércét borzasztóan magasra helyezik, ezért sosem elégedettek magukkal. Rendszeresen lapozgatják a divatlapokat, és nagyon szeretnek új cuccokat vásárolni. 

Ők az igazán trendi lányok, akik legszívesebben még a „wc-n is Pradát viselnének”. Képesek az utolsó fillérükig kiköltekezni a boltokban, csak, hogy ne maradjanak le valami nagyon vagány új cuccról. Öltözködésük változatos, próbálnak alkalomhoz illően trendiek lenni, de ha otthon a tévé előtt fetrengenek, akkor is jobban szeretik a legújabb Women' Secret szabadidőruhát, mint a két éves Adidast.


A határozott lányok

Akik figyelnek a megjelenésükre, de nem minden áron. Időnként kicsit lestrapáltnak néznek ki, mert nem szégyellik a rossz napjaikat sem, máskor viszont tündöklően tudnak megjelenni. Izgalmasak, okosak és mindig más arcukat mutatják. Ismerik az aktuális trendet, de ha kimarad egy-két hónap, az sem tragédia. Számukra fontosabb, hogy az alkalom mit kíván, mint az, hogy mi a legújabb divat. Szeretik az olcsóbb lelőhelyeket, mert úgy gondolják, a márka nem minden, a jó ízlés fontosabb, de azért nagyon tudnak örülni a márkás daraboknak is.


A modern punkok

Ők a Converse cipő, szűk szabású farmer és laza póló pártiak, akik a szoknyához inkább lapos talpút vesznek, de borzasztóan átgondolják mit mivel párosítsanak. Kitűnő a zenei ízlésük, sok művész akad közöttük. Leginkább fiúkkal bandákba verődve csavarognak olyan helyeken, mint a bányatavak, a Sziget Fesztivál, vagy a kedvenc kiállítótermek. 


Szeretik a jó filmeket és folyton viccelődnek, de indőnként készek elmerülten és odaadóan érdeklődni a kultúra iránt. Tájékozottak és mindenről megvan a véleményük. Harcolnak az igazukért és hajlamosak a polgárpukkasztó magatartásra is.Az álmodozó romantikusok

Amélie csodálatos élete kedvenc filmjük, imádják a harangszoknyát és finom, nőies holmikat, de sosem mernek átlépni a visszafogott elegancia határain. Nem hivalkodóak, viszont nagyon egyedi a stílusuk. Sokszor előfordul, hogy néhány lépéssel már az aktuális trend előtt járnak, hiszen rendkívül kifinomultan éreznek rá a leendő nagy slágerekre. Szeretnek művészi területeken tevékenykedni.

Szeretnek kísérletezni a ruhákkal, ha kell maguk varrják, szabják, alakítják kedvenceiket. Nem viszik túlzásba a shopingolást, de ha vásárolni mennek, időtálló, nemesen régi márkákat keresnek. Kitűnő a humorérzékük, erőteljesen érdeklődnek a kultúra iránt, akár irodalom, akár filmek, vagy zene, de szinte mindig akad valami, ami leköti figyelmüket.


A Barbie babák

Ők a nagyon hiú lányok, akik akár formásak, akár nem, azt gondolják magukról, hogy roppant csinosak. Szőkék, feketék, néha butuskának tűnnek, annak ellenére, hogy sokan a látszat ellenére magasan iskolázottak. Nagy rózsaszín ködben lebegnek el otthonról kis apró kutyuskájukkal. Autójukat, kutyájuk nyakorvét is saját ruházatukhoz igazítják. Alig tudnak tipegni a cipőcskéikben, annyira speciális és extrém formákat viselnek. Szőrméket, fodrokat, feltűnő kiegészítőket viselnek. Egy átlagember számára erősen túlzó ez a stílus és leginkább visszatetsző,


A tarisznyás értelmiségiek
A hosszú szoknyás, parasztblúzos, naturalista lányok, akik szinte teljesen megvetik a divatot. Számukra a természetesség a legnagyobb kincs, hajuk natúr színű, több méter hosszú, évek óta nem vágattak belőle. Erős nemzettudattal rendelkeznek, a Skanzenben táncra is perdülnek, ha kell. Imádják a természetet, az állatokat, a környezetvédelmet. A divatmagazinokat sosem vennének a kezükbe. Helyette a politikáról vitatkoznak, és elmerülnek hosszú tanulmányaikba. Kiegészítőiket maguk készítik gyöngyfűzéssel, tarisznya szövéssel, vagy ha nincs kézügyességük, elvannak akár évekig is egy fajta táskával. Nyáron lapos talpú komfortos bőr szandálban járnak, mely kivillan a bokáig érő szoknyából.


Az ódivatú lányok
Ők sajnos hiába igyekeznek, félre értelmezik a divatot. Ami nekik tetszik, másoknak szinte sosem jön be, és gyakran keltenek feltűnést borzasztó megjelenésükkel. Ha a visszafogottabb kategóriába tartoznak, szimplán csak divatjamúltnak tűnhetnek, akik képesek fényvisszaverős sportcipőt felvenni szatén nadrággal és kis szűk cicikiemelős toppal. Ők képtelenek rá, hogy felvegyék a ritmust a divattal, de nem is nagyon foglalkoznak ezzel. Őket az öltözködés nem nagyon érdekli, persze igyekeznek csinosak lenni, és alkalomhoz öltözködni, de sajnos nem mindig járnak sikerrel. A hajviseletük is gyakran előnytelen, mert megszokásból mindig ugyanúgy viselik.

 
 

 

Profilkép


Utolsó kép


Facebook

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< November / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 31056
Hónap: 258
Nap: 12